CONCEPT CODE

Boek ontwerp

Tilt heeft het boek Concept Code ontworpen waaronder de kaft, inhoud en modellen.

In de Engelstalige  ‘Concept Code, how to create meaningful concepts’ gaan Crucq-Toffolo en Knitel in op de vraag hoe de stadia van conceptdenken met elkaar verbonden zijn en hoe je die verbinding in het conceptontwikkelingsproces kunt toepassen. Crucq-Toffolo en Knitel reisden naar Londen, Los Angeles, Zurich, Stockholm, Oslo, Tilburg, Zürich, Amsterdam en New York om experts te spreken en de succesverhalen van hun ondernemingen te noteren.

Uit ‘Concept Code’ blijkt dat alle delen van een concept moeten kloppen: één plus één moet minimaal drie zijn en liefst nog meer. Naast conceptdenken ligt de nadruk op ‘conceptdoen’: het concept uitvoeren, oftewel: concepten zijn niet enkel creatief van aard, ze zullen ook geïmplementeerd en geactiveerd moeten worden. Dit houdt in dat ook moet kijken naar haalbaarheid en naar de waarde die je met het concept creëert en wat voor type businessmodel je hiervoor kunt gebruiken.
Ondernemen en creativiteit gaan volgens de auteurs hand in hand. Crucq-Toffolo en Knitel willen met ‘Concept Code’ studenten en professionals verdieping bieden in de reeds bestaande methodiek en meer houvast geven om het levende concept goed uit te voeren.